Bibken

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prišlo leto, poďme kopať!

Minule som si všimla, že s príchodom leta sa v dedinách, ale aj mestách, všeličo mení. Každý rok je to podobné, len na inom mieste (ale to nie je podmienkou).

S príchodom leta totiž ľudia podľahnú potrebe modernizácie. Niekde sa “modernizuje” každý rok, niekde len občas.

Asi sa už pýtate, že čo to tá “modernizácia” je. Nuž, ako hovorí aj názov, ľudia sa v lete podrobujú istej činnosti.

KOPÚ!!! Jeden rok treba zaviesť plyn. Takže celá obec rozkope cesty a hor sa na to. Koncom augusta rozkopanú cestu so smútkom v očiach zaasfaltujú aby ju budúci rok ................................... mohli znovu rozkopať. Veď treba urobiť kanalizáciu! Kto má tie žumpy stále čistiť?!

A cyklus sa teda opakuje. Vykopať, zakopať, zaasfaltovať (alebo inak upraviť do pôvodného stavu) a budúci rok znovu KOPAŤ!

Perióda jedného roku sa však môže podľa potreby meniť. Na dlhšie alebo aj kratšie obdobie. Napríklad, v dedine, kde bývajú moji starí rodičia sa “modernizuje” dosť často. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby niektorí susedia neodolávali tejto túžbe. Jednoducho, oni modernizovať nechcú!

Ale to len na čas. Potom zistia, aké výhody táto predošlá “modernizácia” priniesla ich spoluobčanom a pocítia tú istú túžbu ako oni. Tak si teda objednajú všetky potrebné firmy so strojmi a hor sa do kopania. Po tomto úkone by bolo potrebné zaasfaltovať tú peknú novú cestu, ale .................... nemá kto! Veď o to sa má predsa starať obec alebo kto! Takže tí naši milí “kopáči” neurobia v tejto veci nič a cesta zostane v rozkopanom stave až do ďalšej “modernizácie”.

Z tohto článku vám možno vyplynulo, že som staromódna a proti modernizovaniu. Ale ja len poukazujem na to, že aj mozog treba niekedy použiť (na rozmýšľanie, nie na kadejaké iné úkony) a naplánovať si veci tak, aby sa nemuseli 10-krát prerábať.

S pozdravom “Modernizácii zdar a kopaniu zvlášť!” sa lúčim.

Bibken


hocičo | stály odkaz

Komentáre

  1. kamaratovi
    pred domom v juni rozkopali chodnik. Koli modernizacii siet Slovak Telecom. Po tom, co to cele dokoncili, a upravili do povodneho stavu, o tyzden na to prisli plynari, a spravili zas to iste.... Hmm..taky pekny asfalt.. Radsej ho mohli dat tam, kde nie je ziadny, a auta musia jazdit po deravych cestach plnych dier..
    publikované: 10.07.2005 15:40:02 | autor: samuel (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. hmmm
    na Slovensku to je tak... dalo by sa povedat...
    lebo spravcovia jednotlivych sieti o sebe navzajom nevedia, teda nevedia, kedy ide kto rekonstruovat...
    to by sa niekde musel vytvorit plan
    a problemom byvaju aj financie, nie vzdy je ich tolko po ruke, a preto ked su, tak sa aspon nieco urobi...
    publikované: 11.07.2005 08:14:55 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014